Την προειδοποίησή του προς τις ιρανικές Αρχές, με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, επανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να υποστηρίζει ότι «τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο».

«Όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο καλός λαός του Ιράν θέλει μια αλλαγή και ότι, εκτός από την τεράστια στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ηγέτες (του Ιράν) είναι ο ιρανικός λαός», έγραψε σε ένα μήνυμά του στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία που είχε εκφωνήσει στις 19 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

9987014589847477_01

Το μήνυμα αυτό συνοδευόταν από ένα βίντεο της ομιλίας του.

«Τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο και θα έρθει η ημέρα που ο λαός του Ιράν θα πρέπει να επιλέξει. Ο κόσμος παρακολουθεί!¨, συνέχισε, σε δεύτερο μήνυμά του ο Τραμπ.

9987014589847477_02

Την Παρασκευή (30/12), πάντα στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την ιρανική κυβέρνηση “να σέβεται τα δικαιώματα του λαού, ιδίως το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου».

Νωρίτερα, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τεχεράνη απέρριψε αυτές τις «καιροσκοπικές» -όπως χαρακτηρίστηκαν- δηλώσεις. «Ο ιρανικός λαός δεν αποδίδει καμία αξία στις καιροσκοπικές δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων και του Τραμπ», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Γασεμί.