Σύμφωνα με πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου χτες το βράδυ σκοτώθηκαν έξι αφρικανοί μετανάστες στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

Οι τέσσερις από τους μετανάστες σκοτώθηκαν από λαθρεμπόρους και οι άλλοι δύο από την αιγυπτιακή αστυνομία, ενώ πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών που σκοτώνονται σε μία ημέρα στα σύνορα τα τελευταία χρόνια.

Η χερσόνησος Σινά χρησιμοποιείται από αφρικανούς μετανάστες που ζητάνε άσυλο ή εργασία στο Ισραήλ. Λαθρέμποροι τη χρησιμοποιούν επίσης για να περάσουν παράνομα ναρκωτικά και όπλα στο Ισραήλ και κάποια αγαθά στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι λαθρέμποροι κρατούσαν περίπου 50 μετανάστες από την Αιθιοπία και την Ερυθραία και ζητούσαν λύτρα, όταν ένας από τους μετανάστες κατάφερε να πάρει το όπλο ενός φρουρού και να ελευθερώσει τους υπόλοιπους. Οι λαθρέμποροι κυνήγησαν τους μετανάστες, πυροβόλησαν εναντίον τους και σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις, ενώ τραυμάτισαν ακόμη πέντε.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου σκότωσαν αργότερα ακόμα δύο μετανάστες, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές τους να μην περάσουν τα σύρματα που χωρίζουν την Αίγυπτο από το Ισραήλ. Δεκαέξι μετανάστες συνελήφθησαν.

Αυτό το περιστατικό ανεβάζει τουλάχιστον σε 28 τον αριθμό των μεταναστών που σκοτώνονται φέτος στα σύνορα, από τους οποίους οι 24 σκοτώθηκαν από τις αιγυπτιακές αρχές και οι 4 από λαθρεμπόρους.