Ακόμη 27 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών στη Συρία, εκ των οποίων οι 16 σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στη συνοικία Μπαμπ Αμρ στη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου κατευθύνονται νέες στρατιωτικές ενισχύσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από τον σφοδρό βομβαρδισμό της συνοικίας Μπαμπ Αμρ, η οποία βομβαρδίζεται για 18 ημέρες, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.
Στη Χομς, βομβαρδίστηκαν για περισσότερο από δύο ώρες το πρωί οι συνοικίες Χαλντιγέ και Καρμ ελ Ζεϊτούν.
Πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως βαριά πολυβόλα, στην πόλη Κουσέιρ, στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Εξάλλου αυτοκινητοπομπή 56 αρμάτων μάχης και οχημάτων μεταφοράς στρατιωτών εθεάθη να κατευθύνεται προς τη Χομς, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, προκαλώντας φόβους για μια σύντομη οριστική επίθεση.
Στο μεταξύ όπως προσθέτει το Παρατηρητήριο, ένας άμαχος σκοτώθηκε την αυγή στην Ατάρεμπ, στην περιοχή του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, αφού επλήγη από τα πυρά βαρέως πολυβόλου.
Οι δυνάμεις της τάξης διέλυσαν παράλληλα με τη βία το πλήθος των φοιτητών που πραγματοποιούσε σήμερα το απόγευμα καθιστική διαμαρτυρία στο πανεπιστήμιο του Χαλεπίου, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ένας οδηγός λεωφορείου έχασε τη ζωή του και οι πέντε δασκάλες που μετέφερε τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που δέχθηκε το όχημα αυτό κατά τη διάρκεια επίθεσης κατά του χωριού Ταρναμπέ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Επίσης πάλι στην Ιντλίμπ, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Εξάλλου οι αρχές και οι αντιπολιτευόμενοι απορρίπτουν και οι δύο σήμερα την ευθύνη για το φόνο ενός επιχειρηματία χθες στο Χαλέπι.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, o 43χρονος Μαχμούντ Ραμαντάν, που διηύθυνε ξενοδοχειακή εταιρεία, σκοτώθηκε μπροστά από το σπίτι του από «ένοπλες ομάδες».
Ωστόσο η αντιπολίτευση κατηγορεί τις συριακές αρχές για το φόνο, καθώς το θύμα είναι ο αδελφός του Άχμαντ Ραμαντάν, ο οποίος είναι μέλος του εκτελεστικού γραφείου του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με ιστοτόπους της αντιπολίτευσης, η οικογένεια έχει δεχθεί απειλές με στόχο την άσκηση πιέσεων στον Άχμαντ Ραμαντάν για να απαρνηθεί τις δραστηριότητές του στους κόλπους της αντιπολίτευσης.