Στη σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Έρογλου συζητήθηκαν κυρίως διαδικαστικά θέματα, δήλωσε η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ότι θα συζητήσουν το θέμα του περιουσιακού.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι έκανε σαφές στη συνάντηση πως για την ελληνοκυπριακή πλευρά «είναι απαράδεκτος ο βιασμός της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων» και ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι, που έχει θέσει το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας, ως προϋποθέσεις για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί την πραγματοποίησή της.

Σε ερώτηση κατά πόσον η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι στη διεθνή διάσκεψη πρέπει να μετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε «ασφαλώς».

Τέλος, σε σχέση με την ολοκλήρωση του χρόνου, που είχε θέσει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για ανταλλαγή στοιχείων στο περιουσιακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι μάλλον σήμερα θα κριθεί κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η ανταλλαγή τους.