Στις 4 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σάαντ Χαρίρι, προκάλεσε πολιτική κρίση με την παραίτησή του, ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενος την ανάμιξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και τις επεμβάσεις τους στις συγκρούσεις της ευρύτερης περιοχής.
Αφού παρέμεινε για ένα διάστημα στη Σαουδική Αραβία, ο Χαρίρι επέστρεψε την προηγούμενη Τρίτη στη Βηρυτό και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παραίτησή του, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Λιβάνου, Μισέλ Αούν. Ακολούθησαν δηλώσεις του, αναφορικά με την έναρξη διαλόγου μεταξύ της πλευράς που εκπροσωπεί και της Χεζμπολάχ, τις οποίες χαιρέτισε η φιλοϊρανική, σιιτική οργάνωση χαρακτηρίζοντάς τες ως «θετικές»
Η Χεζμπολάχ «εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για τις πολιτικές εξελίξεις», ανέφερε μια ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της οργάνωσης, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η επιστροφή του επικεφαλής της κυβέρνησης, οι θετικές δηλώσεις του και η διαδικασία των διαβουλεύσεων σηματοδοτούν την πιθανότητα μιας επιστροφής στην ομαλότητα», τονίζεται στη συνέχεια.
Αμέσως μετά την επιστροφή του, ο Χαρίρι ζήτησε να υιοθετήσει ο Λίβανος μια «πολιτική αποστάσεων» από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Η Χεζμπολάχ έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη γειτονική Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.