Χαμηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς συνεργάζονται με ανθρώπους της νύχτας, δήλωσε, ο υπουργός Άμυνας Κ. Παπακώστας με αφορμή την πρόσφατη κλοπή εκρηκτικών από στρατόπεδο, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Είπε, επίσης, ότι μέσα στις τάξεις της ΕΦ παρουσιάζονται αρκετά κρούσματα απειθαρχίας, ανάρμοστης συμπεριφοράς και πλημμελούς εκτέλεσης του καθήκοντος.

Ο κ. Παπακώστας είπε ότι προσπαθεί να τεκμηριώσει τις πληροφορίες έτσι ώστε, με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς και τη νομοθεσία, αυτοί οι επίορκοι να απομακρυνθούν από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, γιατί προσβάλλουν και το σύνολο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών εργάζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αυτοί οι ολίγοι καταστρέφουν το έργο των πολλών, σημείωσε.

Αναφορικά με τις έρευνες για ανεύρεση των κλεμμένων εκρηκτικών, ο κ. Παπακώστας δήλωσε αισιόδοξος και είπε ότι σημασία έχει ότι οι συντονισμένες, επίμονες και επίμοχθες προσπάθειες της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς έχουν αποδώσει καρπούς.

Επανέλαβε ότι στόχος είναι η ανεύρεση ολόκληρου του υλικού ότι θα πρέπει να ευοδωθεί η προσπάθεια των ανακρίσεων έτσι ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως αυτή η υπόθεση και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τα εγκληματικά στοιχεία που σχετίζονται με την όλη υπόθεση, για να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά.