Άσκηση και όχι πραγματικό περιστατικό φαίνεται πως ήταν ο συναγερμός για ατύχημα με Boeing 767 προερχόμενο από το Λονδίνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα η Πολιτική Αεροπορία της χώρας είχε αναφέρει πως σημειώθηκε ατύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο της Χαράρε, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξαν τραυματισμοί αλλά όχι θύματα.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών μεταβαίνει αυτήν την ώρα στο αεροδρόμιο της Χαράρε για να εξακριβώσει τι συμβαίνει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Μιλήσαμε με ανθρώπους στο αεροδρόμιο και τις υπηρεσίες αεροπορίας και μας είπαν πως πρόκειται για άσκηση», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ανταποκριτής του Γερμανικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε ασθενοφόρα να καταφθάνουν στο αεροδρόμιο και φλόγες στην περιοχή γύρω από το διάδρομο προσγείωσης.

Η British Airways και η Air Zimbabwe, οι μόνες εταιρίες που πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Χαράρε, τόνισαν ότι στο συμβάν αυτό δεν εμπλέκεται δικό τους αεροσκάφος.