Θεωρείται ένας από τους μάστερ της σκηνοθεσίας ενώ πολλοί στο Χόλυγουντ θεωρούν ότι η έμφαση του στη λεπτομέρεια δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου σκηνοθέτη.

Η «Οδύσσεια του διαστήματος» και το «Κουρδιστό πορτοκάλι» είναι δύο ελάχιστα δείγματα της δουλειάς του Stanley Kubrick. Επειδή όμως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ο Kubrick είχε αποδείξει τις ικανότητες του στο να χειρίζεται το φακό και στο να αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τα αντικείμενα του, από την ηλικία των 17 ετών όταν έγινε ο πιο νέος φωτογράφος του περιοδικού «Look».

Ορισμένες από αυτές τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του από το Μανχάταν την εποχή που εργαζόμενος ως φωτορεπόρτερ ήταν απλώς ένας έφηβος με όνειρα, τίθενται τώρα προς πώληση.
Επιμελητές του μουσείου της Νέας Υόρκης και σύμβουλοι τέχνης εξέτασαν τα αρνητικά περισσότερων από 10.000 φωτογραφιών για να καταλήξουν τελικά σε 25.

Τα αντικείμενα των φωτογραφιών του Kubrick ποικίλλουν περιλαμβάνοντας νέους, ηλικιωμένους, πλούσιους αλλά και φτωχούς.

Ορισμένες από τις προσωπικότητες που φωτογράφησε ο Kubrick ήταν ο Dwight Eisenhower πριν γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ήταν ακόμη πρόεδρος του πανεπιστημίου Columbia, ο μποξέρ Walter Cartier και η ηθοποιός του Μπρόντγουει Betsy Von Furstenberg ενώ μελετά το ρόλο της.