Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι ΗΠΑ εναντίον της Συρίας.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν 59 πύραυλοι τόμαχοκ. «Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι διέταξε μία στοχευμένη στρατιωτική επίθεση σε περιοχή της Συρίας από όπου απογειώθηκαν τα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία είχε κάνει χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων.

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στη Συρία.

«Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία», πρόσθεσε.

Την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες ανθρώπινες απώλειες από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, εξέφρασε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς.

Κατά την εκτίμηση του Ταλάλ Μπαραζί υπάρχουν υλικές καταστροφές.