Τουλάχιστον είκοσι έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκατέσσερις αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από σαράντα τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τικρίτ του Ιράκ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Οι μαχητές φορούσαν στολές αστυνομικών και χρησιμοποίησαν ένα περιπολικό για να μπουν στην πόλη, που βρίσκεται περίπου 175 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, οι επιτιθέμενοι ήταν τουλάχιστον δέκα, ανάμεσά τους και δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Μέχρι στιγμής είκοσι έξι σοροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι επιτιθέμενοι έβαλαν στο στόχαστρο σημείο ελέγχου της αστυνομίας και το σπίτι ενός αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τέσσερα μέλη της οικογένειάς του.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους τη στιγμή που ήταν περικυκλωμένοι από αστυνομικούς ενώ τρεις ακόμα σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές συγκρούσεις.

Πέντε ισλαμιστές μαχητές πιστεύεται πως εξακολουθούν να κρύβονται στην πόλη και οι αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Κατά διαστήματα ακούγονται σποραδικά πυρά.

(φωτογραφία αρχείου)