Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους «τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικάνους» για την σύσταση ενός φακέλου με ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς που τον συνδέουν με τη Ρωσία και σημείωσε ότι το έγγραφο αυτό αποκαλύφθηκε μάλλον από υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εντελώς κατασκευασμένα γεγονότα από γλοιώδεις πολιτικούς μυστικούς πράκτορες, τόσο Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους – ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ! Η Ρωσία λέει ότι τίποτε δεν υπάρχει», αναφέρει ο Τραμπ σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter.

«Μάλλον δημοσιοποιήθηκε από ‘μυστικές υπηρεσίες’ μολονότι γνώριζαν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη και δεν θα υπάρξει ποτέ», σημειώνει.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε ότι οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης του υλικού αυτού δεν προήλθαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και ότι αυτές δεν έχουν κρίνει αν αυτές οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ ενημερώθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μέσω μιας απόρρητης αναφοράς, η οποία στη σύνοψή της, περιείχε μη τεκμηριωμένα στοιχεία αναφορικά με την εμπλοκή του ίδιου σε περιστατικά απρεπούς σεξουαλικής συμπεριφοράς, μεσιτικών συμφωνιών με χαρακτηριστικά δωροδοκίας, αλλά και συντονισμού του, με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές κατά του Δημοκρατικού Κόμματος.