Με επίσημη ανακοίνωση, από τα χείλη του εκπροσώπου του, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι χρηματοδοτεί το κίνημα «Καταλάβετε την Wall Street».

Το θέμα ξεκίνησε από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Ρας Λίμποου, ο οποίος στη διάρκεια της εκπομπής του άφησε άφωνους τους ακροατές λέγοντας ότι «Τα χρήματα του Σόρος βρίσκονται πίσω από το κίνημα ‘’Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ’’».

«Ο Τζορτς Σόρος δεν έχει χρηματοδοτήσει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα το κίνημα. Οι όποιες δηλώσεις περί του αντιθέτου είναι προσπάθεια όσων εναντιώνονται στο κίνημα του να σπιλώσουν την αυθεντικότητά του», ξεκαθάρισε ο Michael Vachon.

Πίσω από όλα αυτά τα σενάρια, πάντως, υπάρχει παρασκήνιο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόρος έχει χορηγήσει τα τελευταία χρόνια με τουλάχιστον 3,5 εκατ. δολ. την οργάνωση Tides Center, η οποία με τη σειρά της είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της AdBusters, μία αντικαπιταλιστική οργάνωση από τον Καναδά, της οποίας η έντονη εκστρατεία πυροδότησε και το κίνημα «Καταλάβετε την Wall Street» .

Εξάλλου ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια ότι βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών, ωστόσο δεν είχε παραδεχτεί ότι γεμίζει και το… πορτοφόλι τους.