Η έπαυλη του Πρινς θα γίνει τόπος προσκυνήματος για το πλήθος των θαυμαστών του.
Με ομόφωνη ψήφο στις αρχές της εβδομάδας το δημοτικό συμβούλιο του Chanhassen, έξω από τη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η υπερπολυτελής έπαυλη, ενέκρινε τον επαναχαρακτηρισμό του Paisley Park ως μόνιμο μουσείο.
Η έκτασης 65.000 τμ έπαυλη, στο Chanhassen στα προάστια της Μινεάπολης, στην πολιτεία Μινεσότα ήταν η κατοικία και το στούντιο ηχογραφήσεων του πολυβραβευμένου με Γκράμι μουσικού.
Οι ξεναγήσεις επισκεπτών ξεκίνησαν από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και τα εισιτήρια έως τον Δεκέμβριο του 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί.
«Οι θαυμαστές θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι πώς ο Πρινς, δημιουργούσε, έκανε την παραγωγή και ερμήνευε εντός αυτού του ιδιωτικού καταφυγίου και σημαντικού συγκροτήματος παραγωγής» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Paisley Park.
Η έπαυλη από τον θάνατο του τραγουδιστή άνοιξε για το κοινό για περιορισμένες ξεναγήσεις για τρεις μέρες στο πλαίσιο προσωρινής συμφωνίας με τη δημοτική αρχή.
Κατά τη διάρκεια των ολιγάριθμων περιηγήσεων, οι επισκέπτες του Paisley Park οδηγήθηκαν μέσω ενός λόμπι σε ένα αίθριο γεμάτο με αναμνηστικά του Πρινς και τοιχογραφίες. Στο κέντρο της αίθουσας υπήρχαν μία τεφροδόχος – μωβ και σε σχήμα κρύπτης – όπου τοποθετήθηκαν οι στάχτες του καλλιτέχνη.
Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν επίσης στο ιδιωτικό γραφείο του – το οποίο έχει ακόμη τις οικογενειακές φωτογραφίες και ανοιχτούς χαρτοφύλακες ανέγγιχτους από τότε που πέθανε – καθώς και στα στούντιο ηχογράφησης και μοντάζ και σε μία πελώρια σκηνή συναυλιών στην έπαυλη, όπου ο Πρινς γύριζε τα μουσικά βίντεο, έδινε πριβέ συναυλίες και διοργάνωνε πάρτι.
«Η ατμόσφαιρα ήταν ευλαβική» δήλωσε η επισκέπτρια, Ντάιαν Φλούιν στο CNN νωρίτερα τον Οκτώβριο μετά από μία περιήγηση. «Όλοι ήταν πολύ ήσυχοι, έκλαιγαν και αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο».
Μία άλλη επισκέπτρια του Paisley Park visitor, η Έριν Γκέντελ περιέγραψε την ξενάγηση ως γιορτή για τον Πρινς.
«Μόλις μπήκα μέσα, αισθάνθηκα πραγματική τιμή που βρισκόμουν σε έναν χώρο, τον οποίο είχε δημιουργήσει για να φέρει τους ανθρώπους στον κόσμο του, στις σκέψεις και στο όραμά του» ανέφερε.
Η ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο καθυστέρησε επειδή κάτοικοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι η μετατροπή της έπαυλης σε μουσείο θα επιφέρει κυκλοφοριακά προβλήματα, σύμφωνα με την επιτροπή χωροταξικού σχεδιασμού του δήμου.
Τον Απρίλιο ο Πρινς, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Πρινς Ρότζερς Νέλσον πέθανε από υπερβολική δόση οπιοειδούς φεντανύλης, σύμφωνα με ανακοινωθέν από το γραφείο του ιατροδικαστή του Μιντγουέστ. Πέθανε στην έπαυλή του σε ηλικία 57 ετών.
Ο Πρινς, πρωτοπόρος του «ήχου της Μινεάπολης» ένα υποείδος της φανκ ροκ με στοιχεία synthpop και new wave, παρέμεινε για όλη τη ζωή κάτοικος της πρωτεύουσας της Μινεσότα.