«Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται τις ίδιες αξίες, είναι αξιόπιστοι εταίροι και φίλοι και οι διμερείς τους σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο της ιστορίας τους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για σειρά επαφών.

Ο κ. Λίμπερμαν είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Χριστόφορο Φωκαϊδη, και επισήμανε, ότι οι δύο χώρες «βρίσκονται ίσως στο καλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας των διμερών τους σχέσεων, με πολύ στενή συνεργασία σε πολλά επίπεδα, περιλαμβανομένης της ασφάλειας, της οικονομίας, της πολιτικής, του τουρισμού κτλ». Ο κ. Λίμπερμαν εξέφρασε την ευχή να έχουν καλή κατάληξη οι συνομιλίες για το Κυπριακό για να επανενωθεί η Κύπρος.

Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε, ότι συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και το πώς αυτές επηρεάζουν τη διεθνή, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια. Επίσης, είπε, ότι έκαναν μια ανασκόπηση της προόδου, που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια και τέθηκε το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η στρατηγικής σημασίας σχέση που έχουμε οικοδομήσει, επισήμανε ο κ. Φωκαϊδης, «δεν είναι μόνο προς όφελος των δύο χωρών και των λαών, αλλά και προς όφελος της διεθνούς κοινότητας για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή». Ο κ. Λίμπερμαν συναντήθηκε και με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.