Ο Πιέρο Λόγκο, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε ότι ο ιταλός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μεταβεί στο δικαστήριο της Νάπολης για να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση του επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι.

Η απόφαση αυτή στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπερλουσκόνι, οφείλεται σε ερμηνευτικές και διαδικαστικές διαφορές ανάμεσα στους εισαγγελείς και στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικοί της Νάπολης είχαν προτείνει στον «Καβαλιέρε» να επιλέξει μια ημερομηνία ανάμεσα στις 15 και 19 του μηνός για να παρουσιασθεί ενώπιον τους και να καταθέσει ως μάρτυρας χωρίς την παρουσία δικηγόρου όπως προβλέπει, κατά την άποψή τους, ο σχετικός κανονισμός.

Όπως άφησε να διαρρεύσει ο βουλευτής και κύριος συνήγορος υπεράσπισης του «Καβαλιέρε», Νικολό Γκεντίνι, η απόφαση του Μπερλουσκόνι να μην προσέλθει στο δικαστήριο της Νάπολης οφείλεται ακριβώς στο ότι θα βρεθεί μόνος με απέναντί του τους εισαγγελείς που θα του θέτουν όσες ερωτήσεις επιθυμούν.

Τις περασμένες ημέρες οι δικαστικοί της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου είχαν κάνει αναφορά και στη δυνατότητα να ζητηθεί η υποχρεωτική προσαγωγή του μεγιστάνα-πρωθυπουργού με αστυνομική συνοδεία αποσαφηνίζοντας στη συνέχεια ότι πρόκειται μόνο για μια «υποθετική σκέψη».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καλείται να εξηγήσει ποιες ακριβώς ήταν οι σχέσεις του με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι, που φέρεται να έλαβε από τον ίδιο 800.000 ευρώ.

Τόσο ο «Καβαλιέρε» όσο και ο Ταραντίνι επιμένουν ότι πρόκειται για ένα δάνειο μεταξύ φίλων, οι δικαστικοί όμως πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα ο ιταλός επιχειρηματίας ενδέχεται να έχει διαπράξει το αδίκημα της απόσπασης χρημάτων με εκβιασμό.

Χθες η εισαγγελία του Μπάρι ολοκλήρωσε τις έρευνες σε βάρος του Τζαμπάολο Ταραντίνι και άλλων επτά ατόμων με την κατηγορία ότι προωθούσαν σε εκπόρνευση γυναίκες σχετικά με τα γνωστά πάρτι που φέρονται να λάβαιναν χώρα στις κατοικίες του ιταλού πρωθυπουργού.

Σε ότι αφορά την κατάθεση του Μπερλουσκόνι στη Νάπολη οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι «περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της εισαγγελίας».

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της χώρας δεν σκοπεύει να παρουσιαστεί ούτε στο δικαστήριο του Μιλάνου, την ερχόμενη Δευτέρα, για την εκδίκαση της υπόθεσης του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς, στην οποία κατηγορείται για διαφθορά.

Ο «Καβαλιέρε», όπως δήλωσαν στενοί του συνεργάτες, θα πρέπει να προετοιμάσει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα μπορέσει για το λόγο αυτό να μεταβεί στην ιταλική συμπρωτεύουσα.