Προς την πόλη Μπάνι Ουαλίντ κατευθύνονται οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών μετά από την επίθεση που δέχτηκαν και όπως λένε σχεδιάζουν να καταλάβουν την πόλη, που είναι ένα από τα τελευταία οχυρά του Καντάφι.

«Λάβαμε εντολές από τους διοικητές μας και θα μπούμε σήμερα στην Μπάνι Ουαλίντ από διαφορετικά σημεία» είπε στο Reuters ο αντικαθεστωτικός Μοχάμαντ Τζουαϊντα από ένα εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορείως της πόλης.

«Σχεδιάζαμε να το πράξουμε ούτως ή άλλως, αλλά οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν αυτή την επίθεση για να αποτρέψουν την προέλασή μας. Νόμιζαν ότι θα τραπούμε σε φυγή, είναι δειλοί. Έχουμε χίλιους μαχητές εδώ σήμερα» είπε .

Νωρίτερα οι δυνάμεις του Καντάφι εκτόξευσαν ρουκέτες στην Μπάνι Ουαλίντ και έπληξαν ένα εργοστάσιο, το οποίο χρησιμοποιείται και ως νοσοκομείο εκστρατείας. Οι γιατροί που εργάζονται εκεί είπαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με βαρέα όπλα και ένας μεγάλος αριθμός αντικαθεστωτικών κατεδίωξε τους δράστες της επίθεσης.