Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ ενέκρινε χθες το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, στην οποία και διατήρησε αρκετούς από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA.

Την ίδια ώρα, οι ανταρτικές ομάδες παρέδωσαν το πτώμα του Σύρου πιλότου στις αρχές της χώρας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και συλλέγει πληροφορίες από ένα δίκτυο παρατηρητών στο έδαφος της Συρίας.

Το πτώμα του αντισυνταγματάρχη Ναουράς αλ-Χασάν (που εκτελέστηκε από τους αντάρτες όταν χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του, όταν το αεροσκάφος του έπεφτε πάνω από περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Δαμασκό, την προηγούμενη εβδομάδα) παραδόθηκε στις αρχές της Συρίας, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Το αντισυνταγματάρχη εκτέλεσαν αντάρτες του Μετώπου αλ Νούσρα που έχει διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα στη Συρία, στην πόλη Τζαϊρούντ που βρίσκεται στην ανατολική πεδιάδα της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο αλ-Χασάν πραγματοποιούσε εκπαιδευτική αποστολή, όταν το αεροσκάφος του παρουσίασε βλάβη και συνετρίβη, ενώ ο ίδιος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και το αλεξίπτωτο του.

Ωστόσο, οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος.