Μέσα σε ένα συνηθισμένο σπίτι στη Μοντάνα κρύβεται το αποτέλεσμα της εμμονής ενός ανθρώπου: 15.000 κέρατα και κρανία που συλλέγονται για πάνω από μισό αιώνα.

Σειρές με οστά στοιβάζονται στους τοίχους ή ταλαντεύονται στο κτίριο που ο συλλέκτης James Phillips έχει ονομάσει The Horn House. Από μικρός γοητευόταν από τα κέρατα που έβρισκε και τα οποία είχαν απορριφθεί από τα ζώα στις πλάγιες.

Περνά τις μέρες του με το καθάρισμα των κεράτων και του σπιτιού, ενώ πρόσφατα ανακαίνισε το χώρο και τον έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακό. «Μετά από μερικά χρόνια, αποφάσισα να κάνω κάτι με τα κέρατα. Είχα τα περισσότερα από αυτά αποθηκευμένα σε ένα παλιό υπόστεγο στην πίσω αυλή μας στην πόλη. Προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο για να τακτοποιήσω τα κέρατα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει εκτίμηση και να είναι σε θέση να τα δουν καλύτερα και οι υπόλοιποι άνθρωποι. Απλά δεν θέλω να τα βλέπουν σε ένα σωρό», λέει ο ίδιος.

Ο συλλέκτης άρχισε να συγκεντρώνει τα κέρατα, περίπου 60 χρόνια πριν και τώρα είναι διαθέσιμα να τα παρατηρήσει όποιος επισκεφτεί το χώρο που εκτίθενται. Οι επισκέπτες συρρέουν για να δουν την παράξενη συλλογή και μένουν έκπληκτοι μόλις αντικρίσουν το μέγεθος και τον αριθμό τους.

Οι περισσότεροι, όπως λέει ο συλλέκτης, είναι λίγο δύσπιστοι μέχρι να τα δουν και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς έχει καταφέρει να συλλέξει τόσα πολλά κέρατα.

Μάλιστα η συλλογή του έχει αποδειχτεί και ιδιαίτερα προσοδοφόρα, καθώς κατά καιρούς έχει πουλήσει οστά και κέρατα για να σπουδάσει τις κόρες του. Αποτελούν μάλιστα αντικείμενα διαπραγμάτευσης πολλές φορές για να πιάσουν καλύτερες τιμές. Το αληθινό πάθος του είναι τα κέρατα από τα ελάφια και έχει, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εκατοντάδες από αυτά.

horns10 horns9 horns8 horns7 horns6 horns5 horns4 horns3 horns2 horns1 horns13 horns12 horns11