Κατηγορηματικά αντίθετος με την εκφόρτωση των εκρηκτικών και πυρομαχικών στην Κύπρο δήλωσε στην κατάθεσή του ότι ήταν  ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας.

Ο κ. Μπισμπίκας απέρριψε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πρακτικά, τα οποία τον φέρουν να είχε δηλώσει σε σύσκεψη ότι είχε εξευρεθεί χώρος για αποθήκευση του φορτίου.

Ανέφερε, επίσης, πως όταν λήφθηκε η απόφαση να παραμείνει το φορτίο στην Κύπρο, ο ίδιος απουσίαζε με άδεια στο εξωτερικό και ενημερώθηκε σχετικά από τον επιτελάρχη. Όπως είπε, αρχικά ενημερώθηκε ότι το φορτίο θα μεταφερόταν σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς και επειδή επρόκειτο για θέμα υψίστης διαβάθμισης το θέμα δεν συζητήθηκε περαιτέρω μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ο κ. Μπισμπίκας δήλωσε ότι όταν επέστρεψε στην Κύπρο, στις 18 Φεβρουαρίου 2009, ενημέρωθηκε από τον τέως υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού, ότι το φορτίο μεταφέρθηκε στο Μαρί και έδωσε οδηγίες για μέτρα ασφάλειας του χώρου επειδή φοβόταν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Σημείωσε δε, πως η εντύπωση που αποκόμισε ήταν ότι το φορτίο θα έμενε στην Κύπρο μόνο για δύο με τρεις μήνες.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επιβεβαίωσε ότι εντός του Γενικού Επιτελείου υπήρχε ομάδα στρατιωτικών υπό τον υπουργό Άμυνας, γεγονός που δημιουργούσε, όπως ανέφερε, στρεβλώσεις και προβλήματα.

Είπε επίσης ότι ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, πρώην διοικητής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, είχε αποσπαστεί από το ΓΕΕΦ στο υπουργείο Άμυνας για να παρακολουθεί το θέμα των εμπορευματοκιβωτίων.