Η ζωή της 30χρονης Katy Colins θα μπορούσε να έχει βγει από ταινία. Η νεαρή κοπέλα αντιμετώπισε την απόρριψη του μέλλοντα συζύγου της, που την άφησε… στα σκαλιά της εκκλησίας, λέγοντας της ότι ο γάμος δεν θα γίνει, με τον πιο δυναμικό και ανατρεπτικό τρόπο.

Η πληγωμένη Katy εγκατέλειψε την δουλειά της, πούλησε το σπίτι της και το αυτοκίνητό της και έβγαλε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Νοτιοανατολική Ασία, όταν έμαθε ότι η μεγάλη μέρα που περίμενε δεν θα γίνει ποτέ. Δεν γνώριζε βέβαια ότι το ταξίδι στην Ταϊλάνδη, την Ινδία και το Νεπάλ θα την οδηγήσει στο να κάνει πραγματικότητα το παιδικό της όνειρο, δηλαδή να γίνει συγγραφέας.

Η πρώην υπάλληλος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ δήλωσε πως ήταν μπερδεμένη και απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του επί χρόνια συντρόφου της και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη μόνη της. Η ίδια είπε: «Ο καθένας θα σκεφτόταν ότι ήμουν λίγο τρελή που το κάνω αυτό, κυρίως γιατί ποτέ δεν είχα ταξιδέψει οπουδήποτε μόνη, αλλά αυτό σκέφτηκα ότι θα ήταν το σωστό». Όπως είπε χρειαζόταν χρόνο για να το ξεπεράσει και ήθελε να βρει τον εαυτό της.

Με πτυχίο στην αγγλική φιλολογία και τη δημοσιογραφία από το πανεπιστήμιο του Salford, η Katy είπε ότι πάντα ονειρευόταν μια μέρα να γράφει μυθιστορήματα. Και τελικά το όνειρό της για γράψιμο έγινε πραγματικότητα. Δημιούργησε ένα ταξιδιωτικό blog στο οποίο έγραφε τις εμπειρίες της από τα ταξίδια κυρίως για να κρατάει ενήμερους τους φίλους και συγγενείς και τότε έγινε κάτι μοναδικό. Εκτός από τους γνωστούς της άρχισαν να διαβάζουν το blog της και άλλοι άνθρωποι, άγνωστοι που της έλεγαν πόσο γενναία ήταν που πήρε τέτοια απόφαση. «Έλαβα μηνύματα από άλλους ανθρώπους πρόσφατα που δήλωσαν ότι διαβάζουν το blog μου ως πηγή έμπνευσης και ότι ακριβώς επειδή μου συνέβη αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να ακούω καταθλιπτικά τραγούδια και να καταβροχθίζω παγωτά», προσέθεσε.

Τότε ήταν που δέχθηκε και μια απρόσμενη πρόταση από έναν εκδοτικό οίκο για να συνεργαστούν και μάλιστα το τηλέφωνο έγινε την ημέρα που θα είχε επέτειο με τον πρώην σύντροφό της. Ο οίκος ήθελε να γράψει σε βιβλίο τις περιπέτειές της και να κάνουν ένα συμβόλαιο γι’ αυτό. Οι εμπειρίες της από το ηφαίστειο στη Χιλή, μέχρι τη διανυκτέρευσή της σε μια ταϊλανδέζικη ζούγκλα, αναμένεται να γίνουν best-seller και η ίδια λέει ότι η σωστή απόφαση που πήρε τότε, της άλλαξε για πάντα τη ζωή. ngfs02 ngfs03 ngfs04