Τουλάχιστον 16 εξεγερμένοι σκοτώθηκαν και 126 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην πόλη Ζλίτεν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, σε μάχες με στρατεύματα πιστά στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

«Δεκαέξι μαχητές μας έγιναν μάρτυρες και άλλοι 126 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με δυνάμεις πιστών στον Καντάφι στην πόλη Ζλίτεν», αναφέρει το ανακοινωθέν των εξεγερμένων, προσθέτοντας ότι οι εξεγερμένοι προέλασαν κοντά στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται 150 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης. Από την κυβερνητική πλευρά, δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Αεροσκάφη του NATO κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, προς αρωγή των εξεγερμένων. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Συμφώνου, η συμμαχία έπληξε 13 στόχους στη Ζλίτεν την Τετάρτη και 11 την Πέμπτη, κυρίως στρατιωτικά οχήματα και αποθήκες.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος των λίβυων εξεγερμένων δήλωσε ότι ένα μέλος του στενού κύκλου του Μουάμαρ Καντάφι τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με ρουκέτα.

Η ρουκέτα έπληξε ένα οίκημα που χρησιμοποιούσαν για τις συναντήσεις τους ανώτεροι αξιωματούχοι.

Ο Άλι Εσάουι, επικεφαλής διεθνών σχέσεων των εξεγερμένων, δήλωσε ότι ένας από τους γιους του Καντάφι, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο πρωθυπουργός αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ Σενούσι και ένας αξιωματούχος ονόματι Μανσούρ Ντάου βρίσκονταν στο δωμάτιο την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση.