Την ενίσχυση των αυστριακών υπηρεσιών ασφαλείας τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, προωθεί, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. Γι’ αυτό το λόγο έχει αναθέσει στο γενικό διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας την επεξεργασία σχετικού αναλυτικού σχεδίου, όπως δήλωσε η ίδια σε σημερινές δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Είναι σημαντικό να καταπολεμηθεί με πλήρη αποφασιστικότητα η τρομοκρατία, χωρίς βέβαια το εκκρεμές να κλίνει στην άλλη κατεύθυνση, καθώς «δεν καταπολεμούμε καμία συγκεκριμένη θρησκεία και καμία εθνοτική ομάδα, αλλά ο αγώνας μας είναι εναντίον των τρομοκρατών», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο αγώνας αυτός είναι ο αγώνας των ειδικών και γι αυτό απαιτείται να ενισχυθούν οι ειδικοί με προσωπικό και να βελτιωθεί ο εξοπλισμός τους.

Χωρίς να θέλει να σχολιάσει φήμες πως τουλάχιστον ο ένας από τους τρομοκράτες έφθασε στην Ευρώπη ως πρόσφυγας, η υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι προς τούτο διεξάγεται έρευνα και, εξάλλου, δεν επιτρέπεται να τίθενται υπό γενική υποψία οι πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ, δήλωσε το μεσημέρι ότι με βάση τις έρευνες των αυστριακών αρχών ασφαλείας δεν προκύπτει κανένας άμεσος συσχετισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού με την Αυστρία, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις πως κάποια από τα εμπλεκόμενα στις επιθέσεις πρόσωπα έφθασαν στη γαλλική πρωτεύουσα μέσω Αυστρίας.

Επίσης, όπως επισήμανε ο ίδιος, σε σχέση με τον Μαυροβούνιο που συνελήφθη φέροντας οπλισμό στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, οι αυστριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις γερμανικές αρχές, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με τρομοκρατικές ενέργειες στην Αυστρία.