Τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς στο νησί Μπρατς στην Κροατία, η οποία οδήγησε στην καταστροφή 40.000 στρεμμάτων πευκοδάσους, ελαιόδεντρων και αμπελοκαλλιεργειών ζήτησε η πρωθυπουργός της Κροατίας Γιάντρανκα Κόσορ.

Κατά την επίσκεψή της, χθες, στο νησί Μπρατς, όπου μετά από τέσσερις μέρες τέθηκε υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά, η κ. Κόσορ δήλωσε ότι πρέπει να διαπιστωθεί άμεσα, αν υπάρχει ανθρώπινος δάκτυλος πίσω από τη φωτιά και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο διοικητής της πυροσβεστικής, Μλάντεν Γιούριν, ενημέρωσε την πρωθυπουργό της Κροατίας ότι η πυρκαγιά ήταν η μεγαλύτερη που ξέσπασε φέτος στην Κροατία και μία από τις πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια, καθώς το 80% των εστιών ήταν σε απροσπέλαστες περιοχές.

Η πρωθυπουργός της Κροατίας επισκέφθηκε τη σκηνή, στην οποία 15 εθελοντές ετοίμαζαν γεύματα για τους 400 πυροσβέστες απ’ όλη την Κροατία, που βρέθηκαν στο νησί και συμμετείχαν στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεπικουρούμενοι από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.