Νέα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στην εμπορική πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Καράτσι, μετά τις δηλώσεις ανώτερου στελέχους κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού εναντίον του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, ενός από τα ισχυρότερα κόμματα στη μεγαλούπολη.

Τουλάχιστον 14 είναι νεκροί και 25 οι τραυματίες. Σημειώθηκαν συγκρούσεις και πυρπολήθηκαν οχήματα μετά τη δήλωση του Ζουλφικάρ Μίρζα, πολιτικού στην επαρχία Σιντχ και ανώτερου στελέχους του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP) ότι ο λαός στο Καράτσι και στη Χαϊντεραμπάντ πρέπει να «αντισταθεί και να απαλλαγεί» από το κόμμα Ενωμένο Εθνικό Κίνημα (Muttahida Qaumi Movement, MQM).

Συγκρούσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Καράτσι και σε άλλες πόλεις της επαρχίας, όπου εκατοντάδες υποστηρικτές έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, φώναξαν συνθήματα εναντίον του Μίρζα και έκαψαν ομοιώματά του, απαιτώντας την απομάκρυνσή του από κάθε δημόσιο αξίωμα.

Ο ίδιος απολογήθηκε για τις δηλώσεις του: «Η χθεσινοβραδινή δήλωσή μου ήταν προσωπική μου άποψη και δεν είχε στόχο να προσβάλει τα αισθήματα κανενός. Αλλά εάν το έκανα, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη».

Το Καράτσι, πόλη όπου ζουν πάνω από 18 εκατ. άνθρωποι, έχει ένα μακρύ ιστορικό εθνοτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες στις συγκρούσεις στην πόλη έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 άνθρωποι.