Μια γυναίκα προσπερνά ένα γκράφιτι που λέει: Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Το σύνθημα είναι γραμμένο με σέρβικους λατινικούς χαρακτήρες στο κεντρικό Βελιγράδι.

Ικανοποίηση στην Πρίστινα και προβληματισμό στο Βελιγράδι προκάλεσε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δε συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσόβου Χαϊρεντίν Κούτσι χαρακτήρισε την απόφαση ιστορική επισημαίνοντας ότι αποτελεί «μεγάλη νίκη του Κοσόβου και των πολιτών του».

Στην κυβέρνηση του Κοσόβου την ανακοίνωση της απόφασης γιόρτασαν με σαμπάνιες.

Από την άλλη πλευρά στο Βελιγράδι επικρατεί απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την απόφαση του δικαστηρίου. Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς σε τηλεοπτικό διάγγελμα χαρακτήρισε πολύ βαριά για τη Σερβία την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ο Τάντιτς επανέλαβε ότι «η Σερβία δεν θα αλλάξει την πολιτική της και δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου».

Στο βόρειο τμήμα της πόλης Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σέρβων όπου εκφράστηκε η αποφασιστικότητα να μην γίνει αποδεκτή η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια.