Στο αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου εμφανίστηκε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας News of the World, Άντι Κόλσον, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για την πιθανή ανάμειξή του στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, που οδήγησε στο κλείσιμο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ο Κόλσον πρόκειται να συλληφθεί σήμερα με την υποψία ότι είτε γνώριζε, είτε είχε άμεση ανάμειξη στην υπόθεση των υποκλοπών όσο ήταν διευθυντής της News of the World από το 2003 ως το 2007.

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αφορά την αυτοκρατορία μέσων μαζικής ενημέρωσης News Corp ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοκ, στην οποία ανήκει η News of the World, είναι βέβαιο ότι θα επισκιάσει τα όποια άλλα θέματα της επικαιρότητας στη Βρετανία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο κατάλογος των ανθρώπων των οποίων υπέκλεψαν τα τηλεφωνικά τους μηνύματα (πολιτικοί, αθλητές και άλλες προσωπικότητες) μπορεί να φτάνουν τις 4.000.

Εικάζεται ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος του Μέρντοκ News International θα μετατρέψει την Sun, την καθημερινή ταμπλόιντ με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Βρετανία σε κυριακάτικη για να καλύψει την αγορά του κυριακάτικου Τύπου.