Ο μικρός «εξερευνητής» καθοδηγούμενος από την όσφρησή του έχωσε το κεφάλι σε ένα γυάλινο μπουκάλι σε αναζήτηση τροφής.

Το νεογνό του οποίου η ηλικία υπολογίζεται στα 5 με 6 έτη, βρέθηκε από έναν δασοφύλακα στο πάρκο Eastbrookend στο Dagenham.

Με το κεφάλι χωμένο στο μπουκάλι, είχε πρηστεί ελαφρώς από την προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί, ενώ παρουσίαζε προβλήματα αναπνοής και βρισκόταν σε πανικόβλητη κατάσταση.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για άγρια ζώα στο Essex, όπου κτηνίατροι ανέλαβαν την επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού του.

Ωστόσο το μπουκάλι ήταν για τα καλά σφηνωμένο και οι αρχικές προσπάθειες για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν την αλεπού με υγρό σαπούνι απέβησαν άκαρπες. Η επόμενη επιλογή που είχαν ήταν να το ναρκώσουν, να γλιστρήσουν ένα φύλλο μέσα στο μπουκάλι και πάνω από το κεφάλι και με ένα σφυρί προσεκτικά να σπάσουν το χείλος του μπουκάλιου.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και κατάφεραν και αποδέσμευσαν το λαίμαργο αλεπουδάκι.

Αν και ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ελπίζουν πολύ σύντομα να το απελευθερώσουν στο σημείο που το περισυνέλεξαν, ενώ τόνισαν πως έχουν έρθει αντιμέτωποι με αρκετά παρόμοια περιστατικά, λόγω των απορριμμάτων πολλών απερίσκεπτων μέσα σε εθνικά πάρκα.