Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, στην πόλη Ναλούτ, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Τρίπολη, οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι «σκότωσαν σήμερα οκτώ αντάρτες και τραυμάτισαν δεκατρείς».

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι εξεγερμένοι προσπαθούν τώρα να «αποκλείσουν οδικώς την Τρίπολη, από τα ανατολικά και από τα δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης», διαπιστώνοντας ότι ο Καντάφι παραμένει στην Τρίπολη, ύστερα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς πολλών εβδομάδων.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζει τις επιδρομές βομβαρδιστικών του στοχεύοντας στην ίδια την Τρίπολη και την ενδοχώρα της, «όχι μόνο στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και της ημέρας», γεγονός που οδηγεί τη λιβυκή κυβέρνηση να ανακοινώσει το τρέχον 24ωρο ότι, «θα προσφύγει στο Συμβούλιο ασφάλειας του ΟΗΕ», εναντίον της συνέχισης αυτών των «πυκνών» αεροπορικών βομβαρδισμών, στην περιοχή ολόγυρα απ την Τρίπολη και μέσα στην ίδια την Τρίπολη.

Σημειώνεται ότι οι εξεγερμένοι σήμερα αποπειρώνται να αποκτήσουν τον έλεγχο της πόλης Ζλιτάν, που απέχει 160 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης και θέλουν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή της Μπρέγκα με τα κοιτάσματα πετρελαίου.

Τέλος, το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο εδρεύει στη Βεγγάζη, αναγνωρίζει εφεξής, ως νόμιμο συνομιλητή και η Αυστρία.