Οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα τις επιχειρήσεις για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια στη βορειοδυτική πόλη Τζισρ αλ- Σουγούρ, κοντά στα τουρκικά σύνορα, μετά τις καταγγελίες κατοίκων για το θάνατο 120 αντρών των δυνάμεων ασφαλείας.

«Ο ανταποκριτής μας στο Τζισρ αλ-Σουγούρ μάς πληροφόρησε τώρα ότι σε απάντηση στις εκκλήσεις του λαού, μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού ανέλαβαν δράση στο Τζισρ αλ-Σουγούρ για να συλλάβουν ενόπλους» μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε ότι στη στρατιωτική επιχείρηση μετέχουν 30.000 στρατιώτες.

Οχήματα του στρατού κινούνται από το Σάχελ αλ-Χαμπ, στη νότια Ιντλίμπ, περνώντας μέσα από την πόλη Μαστούμα, πυροβολώντας αδιακρίτως, όπως υποστηρίζουν ακτιβιστές. Στην πόλη Αρίχα της Ιντλίμπ, όπου ακούγονται πυροβολισμοί, επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Μετά τη δέσμευση της συριακής κυβέρνησης να προβεί σε αντίποινα για τον θάνατο των 120 ανδρών ασφαλείας, περισσότεροι από 2.400 Σύροι πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στην Τουρκία τις τελευταίες μέρες.