Αυτή η διαμάχη κρατάει χρόνια… Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο άνθρωπος που ”πήδηξε” μία ολόκληρη χώρα» το βρετανικό περιοδικό «The Economist» επανήλθε στις επιθέσεις του κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συντηρώντας μία κόντρα που ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια.
Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα του Καβαλιέρε, το εβδομαδιαίο έντυπο, στην τελευταία έκδοσή του, γράφει πως «ως ηγέτης ήταν καταστροφικός για την Ιταλία», κυρίως για τρεις λόγους.
Πρώτον εξαιτίας της εμπλοκής του σε ροζ σκάνδαλα, με τελευταίο το Ρούμπι Γκείτ, που διέσυραν τον ίδιο αλλά και τη χώρα, δεύτερον για την ανάμειξή του σε περίεργες οικονομικές υποθέσεις, για ορισμένες από τις οποίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό «αν και καταδικάστηκε δεν τιμωρήθηκε ποτέ γιατί ο ίδιος άλλαζε τους νόμους» και τρίτον διότι «απέτυχε εννιά χρόνια στην εξουσία να αντιληφθεί την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιταλία».
Όπως σημειώνει ο «Economist», «όταν θα φύγει από την εξουσία, θα αφήσει πίσω του μία χώρα σε αδιέξοδο»
Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα του περιοδικού με τον Μπερλουσκόνι ξεκίνησε ήδη από το 1994, όταν του ζήτησε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός της Ιταλίας. Το 2001, λίγο προτού ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Καβαλιέρε κερδίσει τις εκλογές για δεύτερη φορά, τον χαρακτήρισε «ακατάλληλο να ηγηθεί της Ιταλίας» και επανέλαβε τη θέση αυτή πριν από τις εκλογές του 2006 λέγοντάς του: «Φτάνει,Μπερλουσκόνι!».
O Καβαλίερε, μάλιστα, είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας το περιοδικό για συκοφαντική δυσφήμιση, ωστόσο η μήνυσή του απορρίφθηκε από Δικαστήριο του Μιλάνου.
Δείτε παλαιότερα πρωτοσέλιδα του περιοδικού: