Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν στην Υεμένη, στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Σάλεχ και στους υποστηρικτές ενός από τους ισχυρότερους αρχηγούς φυλών της χώρας, του σεΐχη Σάντεκ αλ-Αχμαρ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SABA.

Από την Δευτέρα συνολικά 48 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις αυτές, που έδωσαν νέα τροπή στο αντικαθεστωτικό κίνημα.

Χθες έκλεισε το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Σαναά και όλες οι πτήσεις κατευθύνονται προς το Αντεν, στη νότια Υεμένη.

Οι άντρες του σεΐχη Αχμαρ, ο οποίος έγινε το «μαύρο πρόβατο»« του καθεστώτος όταν συντάχθηκε με τους αντικαθεστωτικούς, κατέλαβαν την έδρα του πρακτορείου SABA και ελέγχουν την εθνική αεροπορική εταιρία Yemenia.

Πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας, όπου οι διακοπές της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης συνεχίζονται, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων.

Στην πλατεία Πανεπιστημίου, επίκεντρο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων από τα τέλη Ιανουαρίου, ο αριθμός των διαδηλωτών έχει μειωθεί, αφού πολλοί από αυτούς προσχώρησαν στις τάξεις των μαχητών του σεΐχη Αχμαρ.

Λόγω των συγκρούσεων και του υψηλού επιπέδου ανασφάλειας, η Ουάσινγκτον κάλεσε τις οικογένειες των διπλωματών και το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό να εγκαταλείψει την Υεμένη.