Μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα προτείνοντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ετοιμάζεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Indepedent».

Η εφημερίδα, επικαλούμενη την επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρει πως το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι παρουσιάζεται πρόθυμο πλέον να αρχίσει συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις με τους αντάρτες, να κηρύξει γενική αμνηστία και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός νέου συντάγματος.

«Το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό από την εικόνα που είχε η χώρα πριν από τρεις μήνες», αναφέρεται σε απόσπασμα της επιστολής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Το είχαμε πάντα στα πλάνα μας αλλά τώρα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες», προσθέτει ο επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, να αρχίσουμε να μιλάμε αλλά και να ακούμε για ένα νέο σύνταγμα που θα προβλέπει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που να αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και να είναι συνεπές με τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης διακυβέρνησης».