«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή» εκτίμησε ο ο υπουργός Ασφάλειας της χώρας, Σαντίκ Αχμέτοβιτς, με αφορμή την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης εκτίμησε ότι «η είδηση του θανάτου του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιλ Λάντεν, που ήταν υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και για άλλες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, με θύματα χιλιάδες ανθρώπους, έγινε δεκτή με ανακούφιση».

«Η τρομοκρατία είναι δεινό του σύγχρονου κόσμου, με θύματα κυρίως αθώους πολίτες και πρέπει να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα εναντίον της. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει κάθε είδους απειλή, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών της», τόνισε ο κ. Αχμέτοβιτς.

«Μετά τον πόλεμο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σημειώθηκαν πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, στις περισσότερες από τις οποίες θεωρούνται υπεύθυνοι ακραίοι ισλαμικοί κύκλοι. Τον περασμένο χρόνο, στηΝ Μπουγκόινα ενεργοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, επίσης αρκετές επιθέσεις σημειώθηκαν στην κεντρική Βοσνία και στο Μόσταρ», ανέφερε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τον περασμένο χρόνο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στη χώρα διαμένουν 3.000 δυνητικά επικίνδυνα άτομα, που θα μπορούσαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν