Το «πλοίο της ελπίδας» έφτασε χτες το βράδυ στο λιμάνι της Αιγύπτου Ελ Αρίς και ξεκίνησε την εκφόρτωση των 2.000 τόνων τροφίμων και φαρμάκων που μεταφέρει. Το πλοίο που έχει ναυλώσει φιλανθρωπικό ίδρυμα της Λιβύης για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας αρχικά σκόπευε να διασπάσει το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ. Τελικά όμως, ελλιμενίστηκε στο αιγυπτιακό λιμάνι, δήλωσε μέλος της ακτοφυλακής στον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η βοήθεια θα μεταφερθεί στη Γάζα μέσω του διαμετακομιστικού σταθμού της Ράφα και στη συνέχεια του Αλ Άουζα, αφού πρώτα ελεγχθεί.

Οι εννέα φίλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές που βρίσκονται επί του πλοίου (έξι Λίβυοι, ένας Αλγερινός, ένας Μαροκινός και ένας Νιγηριανός) είχαν ανακοινώσει ότι αρνούνται να συνοδεύσουν τη βοήθεια προς τη Γάζα από την ξηρά, ισχυριζόμενοι ότι σκοπός τους ήταν να φθάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη δια θαλάσσης.

Μια άλλη ομάδα του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Καντάφι, έχει φθάσει στην περιοχή για να συνοδεύσει τη βοήθεια στη Γάζα, δήλωσε ο Λίβυος Μάσα Αλα Χάμεντ Αμπεραχμάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.