Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι άρχισαν σήμερα να ρίχνουν βλήματα όλμου σε περιοχή στο δυτικό τμήμα της πόλης Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών. «Επιτέθηκαν στην περιοχή Άμπου Ρουία, στη δυτική Μιζουράτα.

Πραγματοποίησαν έναν σφοδρό βομβαρδισμό, χρησιμοποιώντας βλήματα όλμου», προσέθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Σαφιεντίν.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν προηγουμένως επικεντρώσει το βομβαρδισμό τους σε περιοχές γύρω από το λιμάνι της Μιζουράτας, το οποίο ελέγχουν οι εξεγερμένοι, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Παράλληλα σφοδρά πυρά πυροβολικού και οβίδες ακούστηκαν να πέφτουν σήμερα στη μεθόριο της Λιβύης με την Τυνησία κοντά στο πέρασμα της Ντεχίμπα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Πολλά πυρά ακούστηκαν στη ζώνη που βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών», δήλωσε ένας οδηγός ταξί στη λιβυκή μεθόριο με την Τυνησία.

Δυτική στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε ότι υπάρχει «μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων» του συνταγματάρχη Καντάφι στην περιοχή.

Οι αντικαθεστωτικοί πήραν τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος της Ντεχίμπα στη Λιβύη την περασμένη Πέμπτη.
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από το βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι της πόλης Ζιντάν, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Τρίπολης, και του νοσοκομείου της, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου και ενός αυτόπτη μάρτυρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και αντικαθεστωτικών, οι κυβερνητικές δυνάμεις έριξαν σήμερα περίπου είκοσι ρουκέτες ρωσικής κατασκευής Grad στην πόλη αυτή, η οποία αποτελεί εδώ και πολλές ημέρες το στόχο βομβαρδισμών των δυνάμεων του Καντάφι.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου της πόλης και σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος προσέθεσε ότι είδε τρεις ρουκέτες να πέφτουν πολύ κοντά στο νοσοκομείο.

Από το σημερινό βομβαρδισμό υπέστησαν ζημιές ο χώρος στάθμευσης του νοσοκομείου, η κύρια είσοδός του και η είσοδος εκτάκτων περιστατικών, όπως και τέσσερα σπίτια που βρίσκονται κοντά σε αυτό.

Χθες πολλές οικογένειες εγκατέλειψαν την Ζιντάν, κατευθυνόμενες προς την Τυνησία, κατέληξε ο αυτόπτης μάρτυρας.