Ο Charles Manson, ένας από τους πιο διάσημους «ηγέτες» της σύγχρονης εποχής έσπασε τη σιωπή του μετά από 20 χρόνια μέσα από τη φυλακή, στο δημοσιογράφο David Lopez του ισπανικού Vanity Fair.

Ο 76χρονος τώρα Manson κατηγορήθηκε για «πλύση εγκεφάλου» των μελών της κοινότητας που δημιούργησε και η οποία ονομαζόταν «The Manson Family». Μπήκε στη φυλακή πριν από 40 χρόνια, καθώς κατηγορήθηκε για την «ενορχήστρωση» του θανάτου οκτώ ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η έγκυος γυναίκα του γνωστού σκηνοθέτη Roman Polanski, Sharon Tate.

Μεταξύ άλλων ο Manson αναφέρθηκε σε μια μεγαλύτερη απειλή, όπως τη χαρακτήρισε, εκτός από τον ίδιο, που δεν είναι άλλη από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Ο καθένας από εμάς είναι Θεός κι αν δεν το καταλάβουμε αυτό ο πλανήτης θα καταστραφεί. Δεν θα έχουμε κλίμα, γιατί οι πολικές περιοχές λιώνουν, επειδή κάνουμε κακά πράγματα στην ατμόσφαιρα… Τα αυτοκίνητα και τα ορυκτά καύσιμα καταστρέφουν την ατμόσφαιρα και δεν θα έχουμε αέρα να αναπνεύσουμε» είπε σε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του που ξεχωρίζει.


Η Susan Atkins, η Patricia Krenwinkel και η Leslie Van Houten καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη συμμετοχή τους στη σφαγή επτά ανθρώπων στο Λος Άντζελες τη νύχτα της 8ης προς την 9η Αυγούστου το 1969.


Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η ηθοποιός Sharon Tate, σύζυγος του διάσημου σκηνοθέτη Roman Polanski, η οποία ήταν έγκυος στο παιδί του.

ΟManson έχει ιδρύσει τον οργανισμό ATWA (Air Trees Water Animals, ή All The Way Alive), μέσω του οποίου προειδοποιεί για την καταστροφή του πλανήτη από τη μόλυνση.


Το έγκλημα έγινε μέσα στο σαλόνι της έπαυλης του που ζούσαν η Tate και ο Polanski στο Μπέβερλι Χιλς. Η Atkins αρχικά ομολόγησε ότι είχε μαχαιρώσει την έγκυμονούσα Tate 16 φορές. Στη συνέχεια έγραψε τη λέξη «γουρούνι» στη σκηνή του εγκλήματος με το αίμα του θύματος.

Άλλες κουβέντες του από τη συνέντευξη που ξεχωρίζουν είναι οι εξής: «Εγώ ανήκω στον υπόκοσμο. Δε λέω στους ανθρώπους τι να κάνουν. Ξέρουν από μόνοι τους τι να κάνουν. Και αν δεν ξέρουν δεν έρχονται σε μένα. Γιατί εγώ είμαι κακός άνθρωπος. Είμαι κακός…». Στη συνέχεια πρόσθεσε μια φράση στα ισπανικά, αφήνοντας έκπληκτο το δημοσιογράφο του Vanity Fair. «La hierba mala no muere» του είπε, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «κακό σκυλί ψόφο δεν έχει»…

Δεν έχει αποδειχτεί η συμμετοχή του Manson στις δολοφονίες. Ο Manson κατηγορήθηκε και εκτίει ποινή για «καθοδήγηση» των «πιστών» του σε αυτές.