Οι αντίπαλοι του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την ανατολική Λιβύη προχωρούν σήμερα προς τα δυτικά ενώ προετοιμάζονται και για μία νέα επίθεση του τακτικού στρατού.

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάληψη του αεροδρομίου στην πετρελαιοπαραγωγό πόλη Ρας Λάνουφ. «Οι εξεγερθέντες υποστηρίζουν πως έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο. Λαμβάνουμε ειδήσεις από το μέτωπο που τονίζουν πως οι δυνάμεις τους έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο», μετέδωσε ο ανταποκριτής του Reuters Μοχάμαντ Αμπάς, κατονομάζοντας ως πηγές του δύο εξεγερμένους, ονόματι Άχμεντ Χάραμ και Άτεφ Όρφι.

Παράλληλα οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις πέρασαν από το Ουκάιλα, ένα μικρό χωριό 280 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βεγγάζης, προπύργιο των εξεγερμένων, και περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά της Μπρέγκα, θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι και των αντικαθεστωτικών.

Στην Μπρέγκα οι αντικαθεστωτικοί προετοιμάζονται για μία νέα επίθεση. Στην είσοδο του κεντρικού διυλιστηρίου της Μπρέγκα περίπου 50 αντικαθεστωτικοί έχουν στήσει ένα σημείο ελέγχου εξοπλισμένο με αντιαεροπορικά όπλα, ενώ έχουν τοποθετήσει και οδοφράγματα.