Την ανάγκη η διαδικασία των αλλαγών που βρίσκεται σε εξέλιξη στον αραβικό κόσμο να εξυπηρετεί τους σκοπούς της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε χθες κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία του προέδρου της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ, προκειμένου να εξετάσει τα πρόσφατα γεγονότα στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη το θέμα της απομάκρυνσης των Τούρκων υπηκόων από τη Λιβύη, η πολιτική κρίση που υπάρχει στο Λίβανο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Για το τελευταίο αυτό θέμα, το Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του τουρκικού κράτους για την εφαρμογή μέτρων, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της ενότητας της χώρας και της ασφάλειας του τουρκικού λαού.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συζήτησε ακόμη τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ, με έμφαση στις οικονομικές εξελίξεις και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης που καταβάλλει η νέα ιρακινή κυβέρνηση, που σχηματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.