Εντείνονται οι έλεγχοι από αστυνομικούς στη Σλοβενία, με στόχο την ασφάλεια των σκιέρ στα χιονοδρομικά κέντρα αλλά κυρίως την αποτροπή ενασχόλησης με το σπορ από άτομο που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Ο αρχηγός της σλοβενικής αστυνομίας, Γιάνκο Γκόρσεκ, προειδοποίησε ότι στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ενόψει των χειμερινών σχολικών διακοπών, αναμένεται μεγάλος αριθμός μαθητών και κάλεσε τους σκιέρ να τηρούν τις διατάξεις του νόμου για την ασφάλεια στις χιονοδρομικές πίστες.

Παράλληλα με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του σκι, ο νόμος προβλέπει κυρώσεις σε άτομα, τα οποία υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, επιδίδονται στο χειμερινό άθλημα.

Βάσει του σχετικού νόμου του 2008, αστυνομικοί περιπολούν στα χιονοδρομικά κέντρα και υποβάλουν τους σκιέρ σε αλκοτέστ, ύστερα από ατύχημα ή αν η συμπεριφορά τους είναι ύποπτη. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Οι σκιέρ οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα μετά από τους θανάσιμους τραυματισμούς που καταγράφονται κάθε χρόνο, από άτομα που έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.