Τα κόμματα του συνασπισμού που υποστηρίζουν τον Αλγερινό πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα καταδίκασαν την «ξένη παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα» της Αλγερίας, αντιδρώντας στις επικρίσεις των δυτικών χωρών για την απαγόρευση αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Αλγέρι.

Ο γενικός γραμματέας του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης (FLN) Αμπντελαζίζ Μπελχαντέμ δήλωσε ότι πολλά κράτη θεωρούν αυτή την περίοδο τις αραβικές χώρες πεδίο πειραματισμού των δημοκρατικών μοντέλων που θέλουν να τους επιβάλλουν».

«Αυτά τα κράτη που χρησιμοποιούν την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών θέλουν να αναγκάσουν τις χώρες μας να υιοθετήσουν θέσεις τις οποίες εκείνα θεωρούν δημοκρατικές», δήλωσε ο Μπελχαντέμ που ζήτησε προσοχή «απέναντι σε όσα έρχονται από το εξωτερικό».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού (RND) και πρωθυπουργός της χώρας Αχμεντ Ουγιαχία υπενθύμισε ότι τη δεκαετία του 1990 όταν η Αλγερία ήταν στη χειρότερη κατάστασή της και οι Αλγερινοί έπεφταν θύματα δολοφονιών κανείς δεν διαδήλωσε.

«Οι Αλγερινοί είναι ελεύθεροι στη χώρα τους και δεν δέχονται εντολές από κανέναν», πρόσθεσε.