Στο θρήνο έχει βυθιστεί η Βόρεια Μακεδονία μετά τη φονική φωτιά σε κλαμπ που στέρησε τη ζωή σε 59 άτομα. Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση των 5 εγκαυματιών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη ενώ στη χώρα μας εάν κριθεί αναγκαίο αναμένεται να έρθουν πάνω από 20 από τους τραυματίες.

Συνολικά είναι 12 τα άτομα που είναι στη χώρα μας και νοσηλεύονται, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το αναπνευστικό τους σύστημα από τα τοξικά αέρια που έχουν εισπνεύσει.

Οι γονείς των παιδιών ευχαρίστησαν την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκρισή τους και την νοσηλεία των παιδιών τους και την αλληλεγγύη.

Ο υπουργός Υγείας και Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης 19/3 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονται. Οι γονείς των παιδιών παραμένουν στην Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως ο οδηγός του ασθενοφόρου που έκανε τις μεταφορές των τραυματισμένων ατόμων, μόλις επέστρεψε στο σπίτι του εξέπνευσε και θεωρείται το 60ό θύμα της τραγωδίας.