Νεκρός από πυρά ένοπλων πολιτών είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε σε στάση λεωφορείων γεμάτη με κόσμο, το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Γκλιλότ του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την Times of Israel, το βαρύ όχημα οδηγούσε ένοπλος άνδρας, ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε και επιτέθηκε αδιακρίτως σε όσους βρίσκονταν στο σημείο, πριν πυροβοληθεί και πέσει νεκρός.

Όπως μετέδωσε το Μega, υπάρχουν πληροφορίες για έξι νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, οι οποίες ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις ισραηλινές αρχές.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει πλέον το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια. Από το συμβάν υπάρχουν τουλάχιστον 30 τραυματίες, ενώ έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Αυτή τη στιγμή ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επεσήμανε η Magen David Adom, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Πολλοί εκ των τραυματιών βρέθηκαν για πολλή ώρα παγιδευμένοι κάτω από το φορτηγό, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

Επισημαίνεται ότι το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές για την πρώτη εβραϊκή επέτειο από την 7η Οκτωβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Χαμάς εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση εναντίον του ισραηλινού εδάφους η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.