Δραματικές φωτογραφίες δείχνουν την εντυπωσιακή διάσωση μιας νεαρής γυναίκας, η οποία έπεσε σε μια ρωγμή βράχου και παρέμεινε κρεμασμένη ανάποδα για επτά ώρες. Η Ματίλντα Κάμπελ, 23 ετών, έκανε πεζοπορία με φίλους στην περιοχή Λαγκούνα, κοντά στην πόλη Cessnock της Αυστραλίας, νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν της έπεσε το τηλέφωνο την ώρα που τραβούσε φωτογραφίες.

Κατά την προσπάθειά της να το πιάσει, γλίστρησε μεταξύ δύο μεγάλων βράχων, μένοντας κολλημένη και κρεμασμένη, από τα πόδια. Δυστυχώς, το τηλέφωνο δεν είχε σήμα και οι φίλοι της, χωρίς να μπορούν να την απελευθερώσουν, άρχισαν να αναζητούν μια τοποθεσία για να καλέσουν τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης βοήθειας.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό ABC, η Ένωση Εθελοντών Διασώσεων Cessnock και η Υπηρεσία Αγροτικής Πυροσβεστικής ήταν μεταξύ ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στην περίπλοκη διάσωση. Όταν βρήκαν την Κάμπελ, η οποία είχε μείνει κολλημένη για πάνω από μία ώρα, κλήθηκαν οι αστυνομικοί και οι διασώστες για να την βοηθήσουν.

Ο ειδικός διασώστης της υπηρεσίας ασθενοφόρων NSW, Πίτερ Γουάτς, δήλωσε ότι η Κάμπελ ήταν σε καλή διάθεση παρά την δύσκολη κατάσταση. «Ήταν πραγματικά θαρραλέα», είπε. «Θα ήμουν σε πανικό αν ήμουν σε μια τέτοια κατάσταση, αλλά όταν φτάσαμε εκεί, ήταν ήρεμη και συγκεντρωμένη, και έκανε ό,τι της ζητήσαμε για να την βγάλουμε».

Η διάσωση απαιτούσε την απομάκρυνση επτά βράχων βάρους μεταξύ 80 και 500 κιλών, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην Κάμπελ. Δημιουργήθηκε ένα ξύλινο πλαίσιο μεταξύ της κοπέλας και των βράχων, για την περίπτωση που κάποιο κομμάτι έσπαζε και έπεφτε. Οι διασώστες άρχισαν σταδιακά να απομακρύνουν τους βράχους, επιτρέποντας την πρόσβαση στα πόδια της.

Ο Γουάτς κατέβηκε στον στενό χώρο και δήλωσε ότι δεν είχε βιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο. «Όλοι έπρεπε να ανταλλάσσουν ιδέες, όλοι αναρωτιόμασταν πώς κατέληξε εκεί κάτω και πώς θα την βγάλουμε», είπε. «Δεν έχω πάει ποτέ σε κάτι τέτοιο σε 10 χρόνια. Ήταν μια διάσωση που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα», συμπλήρωσε.

Η Κάμπελ ευχαρίστησε τους διασώστες της σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ιστοσελίδα του NSW Ambulance και επιβεβαίωσε ότι το κινητό της δεν καταστράφηκε κατά την περιπέτειά της. «Ευχαριστώ την ομάδα που με έσωσε», έγραψε. «Είστε κυριολεκτικά σωτήρες… κακή τύχη με το τηλέφωνο πάντως», έγραψε.