Η χειρότερη περίπτωση «ελεγκτικής και καταναγκαστικής συμπεριφοράς» χαρακτηρίστηκε η υπόθεση ενός άνδρα που υπήρξε θύμα κακοποίησης, καθώς για εννέα μήνες ήταν σκλάβος γυναίκας που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Η 41χρονη Sarah Rigby από τη Βρετανία καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση και μέχρι την τελευταία στιγμή της δίκης παρενοχλούσε τον συνομήλικο της Gareth Jones, έγραψε δημοσίευμα του Toofab.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2021 όταν οι δυό τους γνωρίστηκαν διαδικτυακά και κανόνισαν να βγουν ραντεβού. «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», είπε ο Jones, προσθέτοντας ότι τέσσερις μήνες μετά πήγε να μείνει μαζί της, καθώς εκείνη τον παρακάλεσε.

Ωστόσο, τότε άρχισε ο εφιάλτης του, που τελείωσε μετά από εννέα μήνες. Το σπίτι ανήκε στη γυναίκα, αλλά εκείνη ανάγκαζε τον φίλο της να δίνει ενοίκιο 837 ευρώ περίπου το μήνα, ενώ έπρεπε να πληρώσει και για όσες φορές την επισκέφθηκε πριν μετακομίσει εκεί.

Επίσης, του απαγόρευσε να βρίσκεται στο χώρο όταν εκείνη απουσίαζε, παρότι εκείνη την περίοδο εργαζόταν μέσω τηλεργασίας λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε για τον κορονοϊό.

«Με πετούσε στο δρόμο και δεν είχα κλειδί ούτε για το σπίτι. Χωρίς εκείνη δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε ο άνδρας, αναφέροντας ότι απαγορευόταν να χρησιμοποιήσει το μπάνιο, την κουζίνα, την τηλεόραση και άλλα πράγματα ή ανέσεις. Εντούτοις, εκείνος έπρεπε να φροντίζει το νοικοκυριό και να καθαρίζει τακτικά.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Ο Gareth Jones κατέληξε να ανέχεται τα πάντα μη μπορώντας να αντιδράσει, ενώ η Sarah Rigby τον απομάκρυνε από φίλους και οικογένεια, τονίζοντας: «Είσαι μαζί μου τώρα, δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον». Παράλληλα, έλεγχε τα μηνύματα του, αλλά και τη διατροφή του, με αποτέλεσμα να χάσει 27 κιλά περίπου σε διάστημα δύο μηνών, καθώς δεν έτρωγε.

Επιπλέον, τον έβριζε και χτυπούσε συχνά, είτε γιατί ήθελε κάπου να ξεσπάσει, είτε να τον αναγκάσει να της κάνει κάτι, από εξυπηρέτηση, μέχρι αγορά ενός προϊόντος. Έτσι, έφτασε η μέρα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το ζευγάρι επισκέφθηκε ένα κατάστημα και ακολούθησε λογομαχία, επειδή η Sarah ήθελε να της αγοράσει ο Gareth κάτι ακριβό, αλλά εκείνος αρνιόταν. Τότε, έβαλε το χέρι της μέσα από την μπλούζα του και γρατσούνισε το χέρι του τόσο βαθιά, ώστε να αρχίσει να τρέχει αίμα, που πότισε το ρούχο του.

«Πες κάτι, ζήτα βοήθεια και θα πω ότι μού επιτέθηκες. Ποιον θα πιστέψουν; Εσένα ή εμένα που είμαι γυναίκα;», είπε η 41χρονη.

Τότε, ο άνδρας της αγόρασε αυτό που ήθελε, αλλά συνειδητοποίησε πως η ζωή του ήταν σε κίνδυνο. Έτσι, το βράδυ ζήτησε κρυφά από τη μητέρα του να συναντηθούν, γιατί ήθελε να μιλήσουν. «Κατέρρευσα μπροστά της… Λιποθύμησα όταν καθίσαμε, η καημένη νόμιζε ότι ζαλίστηκα, αλλά δεν φανταζόταν αυτά που ανέφερα», είπε ο 41χρονος.

Τελικά, ήρθε σε επαφή με οργάνωση που βοηθάει θύματα κακοποίησης και μια μέρα μάζεψε όσα ρούχα χωρούσε μια τσάντα και έφυγε από το σπίτι της. Εκείνη τον αναζήτησε και απείλησε να τον καταγγείλει αν δεν επέστρεφε, αλλά εκείνος είχε απευθυνθεί στην αστυνομία, με τις αρχές να τη συλλαμβάνουν.