Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν το μεσημέρι της Τεταρτης από έναν δράστη, ο οποίος μαχαίρωσε περαστικούς στη Χαντέρα, μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ, προτού εξουδετερωθεί, ανέφερε η αστυνομία.

«Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό συμβάν σε τέσσερα διαφορετικά μέρη κατά το οποίο έξι άνθρωποι μαχαιρώθηκαν», ανέφερε η αστυνομία σε νεότερη ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας πως ο επιτιθέμενος, ο οποίος διέφυγε με μοτοσικλέτα, εξουδετερώθηκε.

Η υπηρεσία Magen David Adom, το ισραηλινό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από περιστατικό μαχαιρώματος στην Χαντέρα.

Η αρμόδια υπηρεσία δήλωσε ότι οι γιατροί περιέθαλψαν και μετέφεραν πέντε άνδρες με τραύματα από μαχαίρι στο ιατρικό κέντρο Hillel Yaffe της πόλης, εκ των οποίων δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση – ένας 70 και 50 ετών- και τρεις είναι σε μέτρια κατάσταση – 50, 60 και 70 ετών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν ύποπτο για το περιστατικό μαχαιρώματος Χαντέρα. Βίντεο στο Χ μέσα δείχνει ένοπλους να πυροβολούν στον αέρα πριν συλλάβουν τον ύποπτο.