«Χαιρετίζουμε τον υπερήφανο αιγυπτιακό λαό για τον αγώνα του. Χαιρετίζουμε την απόρριψη εκ μέρους του της εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, καθώς και την προσδοκία του για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια», δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Σεΐχης Ναΐμ, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο.
Η λιβανική οργάνωση, σφοδρός επικριτής του αιγυπτιακού καθεστώτος, είχε κατηγορήσει το Κάιρο για συντονισμό με το Ισραήλ στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας το 2008.

Οι σχέσεις της με την Αίγυπτο πέρασαν από κρίση το 2010, όταν αιγυπτιακά δικαστήρια καταδίκασαν 26 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μέλη της Χεζμπολάχ, ως ένοχα για τον σχεδιασμό επιθέσεων για λογαριασμό της Χεζμπολάχ, καθώς και για λαθραία διακίνηση όπλων προς τη Γάζα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οργανώσεις της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης συναντώνται σήμερα για να σχεδιάσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους και εξετάζουν μεταξύ άλλων την πιθανότητα να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη σημερινή κυβέρνηση. Όπως δήλωσαν έλη τριών αντιπολιτευόμενων οργανώσεων στο Γερμανικό Πρακτορείο, διεξάγονται συνομιλίες για να δοθεί μια απάντηση στο άνοιγμα που έκανε χθες το βράδυ ο αιγύπτιος Αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν, ο οποίος δήλωσε πως θα ανοίξει διάλογο με «όλα τα πολιτικά κόμματα».

Αυτό που εξακολουθεί, ωστόσο, να παραμένει ασαφές είναι αν η κυβέρνηση θα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τη μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη οργάνωση, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, η οποία έχει τεθεί υπό απαγόρευση από τις αρχές.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία που συνηγορούν στο ότι στην αντιπολίτευση γίνεται ένας ιδιότυπος «πόλεμος» για το ποιος θα είναι αρμόδιος να διαπραγματευτεί για λογαριασμό της.