Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πηγή, αναπαράγονται από ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης και κάνουν λόγο για θάνατο ή τραυματισμό του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Η Jerusalem Post, αναφέρει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το εάν ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έχει σκοτωθεί ή έχει τραυματιστεί.

Μεταξύ των πηγών που συμβουλεύτηκε η Jerusalem Post, μια κορυφαία πηγή, διέψευσε απολύτως τις πληροφορίες. Μια άλλη πηγή που όπως διευκρινίζει η ισραηλινή εφημερίδα, θα έπρεπε να έχει τις σχετικές πληροφορίες, είπε ότι δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αυτό.

Από την πλευρά τους οι Times of Israel, επικαλούνται τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπεν Κασπίτ και αναφέρουν ότι το Ισραήλ ερευνά την -εξαιρετικά μακρινή- πιθανότητα ο Σινουάρ να είναι νεκρός. Οι πληροφορίες που ερευνώνται υποστηρίζουν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των IDF στη Γάζα.

Πάντως η παρατεταμένη απουσία δεν είναι κάτι το νέο για τον Σινουάρ, που και στο παρελθόν «εξαφανιζόταν» πριν εμφανιστεί και πάλι.