Οι νέοι γονείς ενός 18 μηνών αγοριού και ενός αγέννητου κοριτσιού πνίγηκαν το περασμένο Σάββατο ενώ έκαναν διακοπές στη Χαβάη. Ο Ilya και η Sophia Tsaruk, η οποία ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στη θάλασσα ανοιχτά του Μάουι, σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, μεταδίδει η «New York Post».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρήκαν την 26χρονη στο νερό χωρίς τις αισθήσεις της και την ανέσυραν στην ακτή, όπου οι πυροσβέστες της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ο 25χρονος σύζυγός της στον βυθό της θάλασσας περίπου 100 με 150 μέτρα από την ακτή, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής. Τον μετέφεραν στη στεριά, όπου οι ομάδες πρώτων βοηθειών άρχισαν και σε αυτόν να πραγματοποιούν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Αλλά δεν τα κατάφερε κανείς από τους δύο όπως και το αγέννητο παιδί της Σοφίας.

Το ζευγάρι άφησε πίσω του τον 18 μηνών γιο τους, Λόγκαν, ο οποίος έμενε με τη θεία και τον θείο του όσο οι γονείς του βρίσκονταν στο Μάουι, όπως επισημαίνεται στον ιστότοπο GoFundMe που δημιουργήθηκε για την κάλυψη των εξόδων κηδείας.

Η περιοχή στην οποία κολυμπούσε το ζευγάρι είναι αφύλακτη, με τον πλησιέστερο ναυαγοσωστικό σταθμό να βρίσκεται στο Makena State Beach Park, σύμφωνα με την εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser.