Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε ένα email ότι είναι «ασφαλής και καλά» μετά το περιστατικό στο γήπεδο του γκολφ στη Νότια Φλόριντα νωρίτερα την Κυριακή.

Ο πρώην και νυν υποψήφιος πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν θα παραδοθεί ποτέ» στην πρώτη του ανάρτηση μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν «κοντά του» ενώ ο ίδιος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Course στη Φλόριντα.

 «Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!»

«Τίποτα δεν θα με σταματήσει. Δεν ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ ΠΟΤΕ!», έγραψε

Ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση

Μετά τις πρώτες πληροφορίες για τους πυροβολισμούς και την επιβεβαίωση από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι σώος και ασφαλής Στις αρχές σήμανε συναγερμός. Ένας ύποπτος που θεωρείται ότι συνδέεται με το περιστατικό έχει τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν στη Φλόριντα. Το γραφείο του σερίφη «σταμάτησε ένα όχημα και έθεσε υπό κράτηση έναν ύποπτο», ανέφερε η ανάρτηση.

Οι μυστικές υπηρεσίες πυροβόλησαν εναντίον του υπόπτου, σύμφωνα με πολλές πηγές αναφέρει το CNN και μεταδίδει πως αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα ένοπλο άτομο σκόπευε να στοχεύσει εναντίον του πρώην προέδρου.

Λίγο νωρίτερα, ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ».