Η εταιρεία Hewlett Packard αποφάσισε να διεκδικήσει το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη χήρα του Μάικ Λιντς που σκοτώθηκε στο Bayesian, καθώς εκείνη ορίστηκε υπεύθυνη για την περιουσία που αφήνει πίσω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cbsnews.com, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας είχε αποφανθεί το 2022 υπέρ της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας, η οποία κατηγόρησε τον Λιντς και τον πρώην οικονομικό του διευθυντή για απάτη σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού, Autonomy, ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από 13 χρόνια.

Πλέον, η Hewlett Packard ζητά αποζημίωση ύψους έως και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο δικαστής αναμένεται να εκδώσει σύντομα απόφαση για το τελικό ποσό.

Υπενθυμίζεται, ότι η Hewlett Packard το 2011 εξαγόρασε την εταιρεία του Λιντς, αλλά μετά από λίγο καιρό το μετάνιωσε, κατηγορώντας τον μεγιστάνα για εξαπάτηση.

Σημειώνεται πως οι ομοσπονδιακές αρχές προσπαθούσαν επί χρόνια να εκδώσουν τον Λιντς από το Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί αντιμέτωπος με τις πολλαπλές σε βάρος του κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας στις ΗΠΑ, που σχετίζονται με την εξαγορά της Autonomy από την HP.